Ayurveda

Ayurveda består av två ord, Ayur som betyder liv och Veda som betyder kunskap. Inom oss alla finns denna livskunskap, medvetenheten om vad exakt vi behöver, fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt. Stress, över eller understimulans och olämplig kost är exempel på vad som skapar obalans och gör att vi tappar kontakten med oss själva. Ayurveda går hand i hand med både Yoga och Tantra.
Jag erbjuder klassiska Ayurvediska behandlingar. De hjälper kroppens egen självläkande förmåga, balanserar doshorna, nervsystemet och hormonbalansen i kroppen. I hälsorådgivningen ingår bla kostrådgivning, personligt utvalda yoga och andningsövningar anpassat efter dina behov. För dig som vill dyka djupare i yoga och tantra rekommenderar jag att vända dig till en kvalificerad terapeut, se rekommendationer i min blogg.

Klassisk Ayurvedisk Hälsorådgivning
I en rådgivning gör jag pulsläsning, ögon och tungdiagnostik. Jag tittar även bla på hud och naglar.
På första besöket gör vi en grundläggande genomgång av ditt mående och ditt liv. Du får några enkla råd och övningar med dig hem. På återbesöket/en går vi djupare. Här får du tex praktisk genomgång av yoga och andningsövningar som passar dig,som du kan fortsätta med hemma. Du får också mer kost och ev ört råd samt recept på mat som passar dig.
Introduktion (första besöket) Ca 120 min
1200kr
Återbesök 45 min
450kr


Abhyanga massage
En utrensande och mycket avslappnande massage i ett överflöd av varm olja. I denna behandling använder jag även personligt utvalda eteriska oljor. Hela kroppen masseras, inkl huvud och fötter. Denna behandling balanserar framförallt Vata, som är orsaken till de flesta av vår tids sjukdomar.
75 min 750kr

Övriga behandlingar


Head draining massage
En mycket avslappnande massage av huvud och ansikte.
Massagen består av mjuka, subtila cirkulerande rörelser. Passar bra
för dig med problem kopplade till stress, som huvudvärk,
migrän, stelhet eller värk i rygg och nacke.
45 min 500kr

Indisk hårbottenmassage
Huvud och nacke masseras med eller utan oljor efter ditt behov. Massage släpper spänningar i huvud och nacke och ger ökad energi. Ditt hår får bättre kvalité,mer volym och glans.Bra vid problem med tex migrän, spännings huvudvärk eller håravfall.
30 min 380kr