Maria Cox om Kundalini Yoga & Nila Veda.

16.05.2018

Många människor vet att livet egentligen är så mycket mer än vi tillåter oss att uppleva.

Man söker frihet att uttrycka sig, bli sedd, älskad, uppskattad - men det man upplever är frustration, isolering och känslor av tristess och stress.

Livet blir lätt en existens, full av hinder och förhandlingar och glädjen sparas undan till de tillfällen man kan fly undan denna tristess och låtsas som att den inte finns.

Nila Veda finns för att erbjuda en oas där nya värderingar kan skapas och ett nytt förhållningssätt kan grundas. Där vi är nöjda och tillfreds oavsett våra omständigheter. Först då kommer vårt liv kännas meningsfullt.

Vad är Kundaliniyoga?

Kundaliniyoga använder olika fysiska övningar kombinerat med meditation och andning för att uppnå mer medvetenhet och ett klarare sinne. De flesta kroppsställningarna i kundaliniyoga är relativt lätta att utföra. Nästan alla människor kan göra övningarna även om man är lite äldre eller inte har tränat på länge. Du behöver inte vara vig eller i fysisk toppform för att kunna göra kundaliniyoga.

Vad kan Kundaliniyoga göra för dig?

Kan du föreställa dig ett tillstånd där du vaknar glad varje morgon? Glad utan anledning - bara glad. Utan att vinna på lotto, utan att vara på semester, utan att det är lördag, bara glad?

Kundaliniyoga kan göra detta för dig. Inte bara det, du kommer att känna att du har mer kontroll över ditt liv, lever som den person du vill vara och det liv du vill leva.

Folk kommer till Kundaliniyoga av många anledningar, för att söka sig själva, lära sig mer om yoga, för att bli lärare eller för att finna en mer meditativ tillvaro fri från stress. Det här är för alla, oavsett tidigare erfarenheter.

Det kallas vardagsyoga, för att bygga styrka och självförtroende, för att du ska leva ditt liv till fullo och inte känna dig nedslagen av förändring eller omständigheter. Kundaliniyoga kan ge dig denna förändring.

Kundalini yoga är en komplett, vetenskaplig form av yoga som arbetar med kroppen, sinnet och själen för att du ska uppleva det värde du har rätt till. Den påverkar alla aspekter av vår fysiska och psykiska hälsa och vårt välmående. Den uppmanar också till lugn genom att stärka vårt endokrina system, immunförsvar, nervsystem, ger oss emotionell balans och ökad intuition, tillåter oss att kontrollera oss själva så att vi inte blir kontrollerade av våra känslor eller tankar. Den hjälper oss även att bli av med negativa vanor, stärker vår aura och den inverkan vi har på andra i vår omgivning. Du kan alltså hjälpa dig själv och samtidigt andra!

/Maria Cox
www.nilaveda.net